20 Mayıs 2024 - Pazartesi

21 STK Türkiye Genelinde İş Bırakma Eylemi Gerçekleştirildi

HEKİMSEN, 21 sivil toplum kuruluşuyla birlikte 1-2 Ağustos tarihlerinde eylem düzenledi. Eylem kapsamında Türkiye genelinde birçok poliklinikte 2 günlüğüne iş bırakıldı. Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi önünde yapılan eylemde çeşitli açıklamalar yapıldı.

Kocaeli Üniversitesi Dahili Bilimler Asistan Hekim Temsilcisi Dr. Murat Aydoğmuş, “Bugün, Aralık 2022 sayım ve atamalarına göre 1 milyon 358 bin 558 sağlık çalışanı olarak, yeniden haklarımızı aramak ve şiddet eylemlerinden kaçınmak için buradayız. Kendimizin, ailemizin, hastalarımızın ve hatta kamu malının sağlığı için 1-2 Ağustos tarihlerinde Salı ve Çarşamba günleri eylemdeyiz. Türk sağlık çalışanları, sağlıkta hizmet sektöründeki pek çok dalı ve yetişmiş kalifiye çalışanlarıyla sadece ülkemizin değil, aynı zamanda bölgenin, Avrupa’nın ve tüm dünyanın göz bebeği konumundadır. Türk hekimleri olarak, bu ülkenin en zeki, en çalışkan ve sosyal olarak müreffeh bir toplum olma hedefine en bağlı meslek grubuyuz. Her birimiz Türk milletinin bağrından yetişmiş, eşsiz bir geleneğin ürünüyüz” şeklinde konuştu.

“Desteğinizi yanımızda görmek istiyoruz” Ardından HEKİMSEN Derince ADSM Temsilcisi Dt. Elif Genç, bir konuşma yaptı ve “Öncelikle belirtmek isteriz ki, HEKİMSEN Sendikası sadece özlük haklarındaki adaletsizlikleri değil, sağlık sistemimizdeki tüm yanlışları ve hataları düzeltmek için kurulmuş bu ülkenin hekimleri tarafından oluşturulmuş bir sendikadır. Sendikamızın amacı, malpraktis, sağlıkta şiddet, özlük haklarındaki eksiklikler ve yanlış mevzuat hatalarını düzeltmek ve ideal bir sağlık sistemini oluşturmaktır. 21 sivil toplum kuruluşu olarak SABİM adını verdiğimiz platform altında bir araya geldik” dedi.

Genç, şiddete uğradıklarını, doktorların hayatlarını kaybettiğini ve bazı bölgelerde tırnak makasıyla dahi alışveriş merkezlerine girilemediği bir dönemde silahlı ve bıçaklı şahısların polikliniklere ve acil servislere rahatça girebildiğine dikkat çekerek, “Bizler sağlık hizmeti sunarken şiddetin gölgesinde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Genç ayrıca, mücadelelerinin sadece kendileri için değil, vatandaşların sağlık hizmetlerine erişim ve nitelikli sağlık hizmeti alabilme hakkı için olduğunu vurgulayarak, “Bu mücadelede desteğinizi yanımızda görmek istiyoruz ve tüm halkımızı bize katılmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

İlgili Haberler

Sağlık çalışanları ‘yeter artık’ dedi

Bursa Tabip Odası ve Sağlık Emek-Meslek Örgütleri, Bursa Şehir...

Anestezi Teknisyeninin Görev Dışı Çalıştırılmasına Son!

Anestezi teknisyeninin görev tanımı içerisinde yer almayan bir alanda...

35 Yaşındaki Genç Hemşire Vefat Etti

3 çocuk annesi, 35 yaşındaki Gülcihan Saraç Kecebaş, yakalandığı...

Şanlıurfa’da hemşireye tehdit ve küfür!

Şanlıurfa'da bir kadın, tartıştığı hemşireye küfür ve tehdit ettiği iddiasıyla gözaltına...

Gazze Şifa Hastanesinde çalışan doktorlar: Artık yeter!

Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde çalışan Sınır Tanımayan Doktorlar'dan (MSF), Cibaliye...