27 Nisan 2024 - Cumartesi

Balıklıgöl Devlet Hastanesi’nde saldırı

Şanlıurfa’nın önemli sağlık kurumlarından biri olan Balıklıgöl Devlet Hastanesi’nde bugün yaşanan şiddet olayı, sağlık çalışanlarının güvenliğini bir kez daha gündeme taşıdı. Hastane radyoloji bölümünde gerçekleşen olay, bir hasta ve yakınlarının sıra beklemek istememesi nedeniyle çıkan tartışmanın ardından daha da şiddetlenerek tırmandı.

Tabip Odası tarafından yapılan açıklamada, “Balıklıgöl Devlet Hastanesi’nde bir sağlık çalışanının darp edilmesini protesto etmemizden sonra 2 saat daha geçmeden, aynı hastanede bir hasta yakını, hastam acil diyerek tomografi sırası beklememek için güvenlik görevlilerine saldırmıştır. Şans eseri kimse yaralanmamış olmasına rağmen bir sağlık emekçisini kaybetme ihtimalimizin an meselesi olduğu koşulları yaşıyoruz. Hayati tehlikemizin olduğu bu koşullar altında çalışmak artık imkânsız hale gelmiştir. TBMM’ye acil çağrımızdır. Sağlık kurumlarının güvenli hale getirilmesi, sağlık çalışanlarının korunması artık hayati nitelik kazanmıştır. Bu sebeple gerekli yasal düzenlemelerin acil yapılması için meclisin bu gündemle toplanması gerekmektedir. Bu koşullar altında çalışmayı kabul etmiyoruz. Sağlıkta şiddet sona erene kadar mücadele edeceğiz” denildi.
Olay sonrası güvenlik önlemleri hastanede arttırıldı ve polis soruşturmayı sürdürüyor. Sağlık çalışanlarının güvenliğini sağlamak için alınacak önlemler ve yapılacak yasal düzenlemeler kamuoyunun dikkatle beklediği bir konu olarak öne çıkmış durumda.

İlgili Haberler

Sağlık çalışanları ‘yeter artık’ dedi

Bursa Tabip Odası ve Sağlık Emek-Meslek Örgütleri, Bursa Şehir...

Anestezi Teknisyeninin Görev Dışı Çalıştırılmasına Son!

Anestezi teknisyeninin görev tanımı içerisinde yer almayan bir alanda...

35 Yaşındaki Genç Hemşire Vefat Etti

3 çocuk annesi, 35 yaşındaki Gülcihan Saraç Kecebaş, yakalandığı...

Şanlıurfa’da hemşireye tehdit ve küfür!

Şanlıurfa'da bir kadın, tartıştığı hemşireye küfür ve tehdit ettiği iddiasıyla gözaltına...

Gazze Şifa Hastanesinde çalışan doktorlar: Artık yeter!

Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde çalışan Sınır Tanımayan Doktorlar'dan (MSF), Cibaliye...