27 Nisan 2024 - Cumartesi

Ordu’da Yüzde 74 Fiziki Gerçekleşme ile Yükselen 900 Yataklı Şehir Hastanesi İnşaatı Hızla İlerliyor

Ordu’ya yapılacak olan 900 yataklı şehir hastanesinin inşaatı devam ediyor. Ordu Valisi Muammer Erol, hastanenin fiziki gerçekleşme oranının yüzde 74’e ulaştığını açıkladı.

Ordu Üniversitesi tarafından tahsis edilen arsa üzerine inşa edilen ve yapımına 2021 yılı Mart ayında başlanan 900 yataklı şehir hastanesinin inşaatı hızla devam ediyor. Ordu Çevre Yolu’nun yanında konumlanan hastane, Ordu’nun önemli ihtiyaçlarından birini karşılayacak.

Toplamda 250 bin metrekarelik bir arsa üzerine kurulan hastanenin kaba inşaatı yüzde 98 tamamlanmış durumda ve fiziki gerçekleşme oranı yüzde 74’e ulaşmış durumda. Ayrıca, depreme karşı güçlendirilmiş bir yapı olması için 1020 adet sismik izolatör kullanılmış.

Vali Muammer Erol, hastanenin şantiye binasında gerçekleşen bir koordinasyon toplantısında şunları söyledi: “Şehrimizin devam eden en büyük devlet yatırımı 900 yataklı hastanemiz. Hep beraber belediyemiz, üniversitemiz, İl Sağlık Müdürlüğümüz, DSİ ve ilgili tüm kurumlar bir arada yapılabileceklerle ilgili her birimize kendi adımıza ‘bir görev çıkar mı?’ Sorusuna cevap arayacağımız bir toplantı için buradayız. İnşallah bu hizmet en kısa sürede tamamlanacak ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Dilerim hem müteahhit firmanın, kurumların ve sorumlu görevlilerin işleri kolay olur ve inşallah kazasız, belasız ve arzu ettiğimiz şekilde zamanında tamamlarız.”

Vali Erol, inşaatın yüzde 74 oranında tamamlandığını ve ödenekle ilgili herhangi bir sorun olmadığını da belirtti.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, bundan sonraki süreçte çalışmaların daha hızlı devam edeceğini vurgulayarak, “Hem yollar, hem üniversite hem de belediyemiz ile ilgili tüm konular açıklığa kavuşmuş vaziyette” dedi.

İlgili Haberler

Sağlık çalışanları ‘yeter artık’ dedi

Bursa Tabip Odası ve Sağlık Emek-Meslek Örgütleri, Bursa Şehir...

Anestezi Teknisyeninin Görev Dışı Çalıştırılmasına Son!

Anestezi teknisyeninin görev tanımı içerisinde yer almayan bir alanda...

35 Yaşındaki Genç Hemşire Vefat Etti

3 çocuk annesi, 35 yaşındaki Gülcihan Saraç Kecebaş, yakalandığı...

Şanlıurfa’da hemşireye tehdit ve küfür!

Şanlıurfa'da bir kadın, tartıştığı hemşireye küfür ve tehdit ettiği iddiasıyla gözaltına...

Gazze Şifa Hastanesinde çalışan doktorlar: Artık yeter!

Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde çalışan Sınır Tanımayan Doktorlar'dan (MSF), Cibaliye...