20 Mayıs 2024 - Pazartesi

25.300 TL mi en düşük memur maaşı?

Memur-Sen, en düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltilerek üzerine yüzde 6+9 oranında zam yapılmasını talep ediyor. Buna göre en düşük memur maaşı 25 bin 300 liraya çıkacak. Memur-Sen Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, en düşük maaşın 22 bin lira olması için ya taban aylığına zam yapılması ya da yeni bir ilave ödeme yapılması gerektiğini ifade etti.

Tonbul, temmuz ayında en düşük memur maaşının önce 22 bin liraya yükseltilmesi ve ardından toplu sözleşme zamlarıyla birlikte 25 bin 300 liraya çıkarılması gerektiğini belirtti. Her 100 liralık zamın memur emeklilerine aylık bağlama oranına göre 65 ile 90 lira arasında yansıtılacağını açıklayan Tonbul, şu anda 10 bin 463 lira olan en düşük dereceli bekar bir memur maaşının temmuzda önce 22 bin liraya çıkarılacağını ifade etti. Bu şekilde gerçekleştirilecek iyileştirme zammı yüzde 108 olacak.

Tonbul, 22 bin liraya temmuz-aralık dönemi için yüzde 6 toplu sözleşme zammı ve yaklaşık yüzde 9 oranında enflasyon farkının eklenmesiyle en düşük memur maaşının 1 Temmuz’da 25 bin 300 liraya yükseleceğini belirtti. Bu zam oranlarıyla memurun maaşında temmuzda toplamda yüzde 141.8’lik bir artış gerçekleşecek.

Zamlar, aylık bağlama oranlarına göre uygulanacak.

İlgili Haberler

Sağlık çalışanları ‘yeter artık’ dedi

Bursa Tabip Odası ve Sağlık Emek-Meslek Örgütleri, Bursa Şehir...

Anestezi Teknisyeninin Görev Dışı Çalıştırılmasına Son!

Anestezi teknisyeninin görev tanımı içerisinde yer almayan bir alanda...

35 Yaşındaki Genç Hemşire Vefat Etti

3 çocuk annesi, 35 yaşındaki Gülcihan Saraç Kecebaş, yakalandığı...

Şanlıurfa’da hemşireye tehdit ve küfür!

Şanlıurfa'da bir kadın, tartıştığı hemşireye küfür ve tehdit ettiği iddiasıyla gözaltına...

Gazze Şifa Hastanesinde çalışan doktorlar: Artık yeter!

Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde çalışan Sınır Tanımayan Doktorlar'dan (MSF), Cibaliye...