20 Mayıs 2024 - Pazartesi

Ali Yalçın: Meclisteki İlk Düzenleme Memura Verilen Söz Olmalıdır

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, memur maaş zamları hakkında açıklamada bulundu. Yalçın; “Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından verilen söz Meclis’teki ilk düzenleme olmalı; emeğin hakkını teslim edecek, gelir seviyesini yükseltecek şekilde Temmuza kadar hayata geçirilmelidir” dedi.

Başkan Yalçın’ın açıklaması şu şekilde;

Sayın Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri öncesi, en düşük memur maaşının 22.000 ₺’ye yükseltileceği ve diğer kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerinin de aynı oranda artırılacağı belirtilmiştir.

Bu doğrultuda, yapılacak yasal düzenlemenin 1 Temmuz tarihinde hayata geçirilmesi ve yürürlüğe konulması gerekmektedir. En düşük memur maaşı 22.000 ₺’ye yükseltilirken, 6. Dönem Toplu Sözleşme kapsamında %6 oranında artış ve enflasyon farkının da maaşlara eklenmesi sağlanacaktır.

Bunun yanı sıra, bu yıl gerçekleştirilecek 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde (mevcut ekonomik koşullar göz önünde bulundurularak), Kamu İşvereni tarafından sınıflar, unvanlar ve kurumlar arasında meydana gelen maaş ve ücret adaletsizliğini düzeltecek, iş barışını ve liyakat sistemini sağlayacak bir teklif sunulmalı ve liyakatin ve eğitimin önemi tartışma konusu haline getirilmemelidir.

Diğer taraftan, Konfederasyonumuzun talebi üzerine Sayın Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamada belirtildiği üzere, şartları sağlayan tüm memurların 1. dereceye inmesi ve 3600 ek gösterge hakkından yararlanması sağlanacaktır. 3600 Ek Gösterge, Kira Yardımı ve 22.000 ₺ düzenlemesinin birlikte uygulanması ve yetkili sosyal tarafla istişare edilerek Temmuz ayı itibariyle hayata geçirilmesi önemlidir.

Kamu görevlilerinin sorunlarının çözüm platformu, sosyal tarafların bir araya geldiği, detaylı bir şekilde tartışıldığı ve sistemin bütünsel olarak ele alındığı toplu sözleşme masasıdır. Memur-Sen olarak, tüm hizmet kollarında yetkili sendikalarımızla birlikte 7. Dönem Toplu Sözleşme hazırlıklarını kesintisiz bir şekilde sürdürmekteyiz.

İlgili Haberler

Sağlık çalışanları ‘yeter artık’ dedi

Bursa Tabip Odası ve Sağlık Emek-Meslek Örgütleri, Bursa Şehir...

Anestezi Teknisyeninin Görev Dışı Çalıştırılmasına Son!

Anestezi teknisyeninin görev tanımı içerisinde yer almayan bir alanda...

35 Yaşındaki Genç Hemşire Vefat Etti

3 çocuk annesi, 35 yaşındaki Gülcihan Saraç Kecebaş, yakalandığı...

Şanlıurfa’da hemşireye tehdit ve küfür!

Şanlıurfa'da bir kadın, tartıştığı hemşireye küfür ve tehdit ettiği iddiasıyla gözaltına...

Gazze Şifa Hastanesinde çalışan doktorlar: Artık yeter!

Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde çalışan Sınır Tanımayan Doktorlar'dan (MSF), Cibaliye...