9 Mayıs 2024 - Perşembe

Almanya’dan şimdi de “hoş geldin ikramiyesi”

Almanya, işgücü açığı nedeniyle çeşitli sektörlerde uzman çalışanlara yönelik teşvikler sunmaya devam ediyor. Hemşirelerin de talep edildiği Almanya’da, işe yeni başlayanlar ve iş yerine başvuruları önerenler için “hoş geldin ikramiyesi” uygulanacak.

Berlin’deki Schlosspark-Klinik, yoğun bakım ünitesinde çalışacak hemşirelere 8000 Euro (yaklaşık 201 bin lira) hoş geldin ikramiyesi vereceğini duyurdu. Aynı şekilde Park-Klinik Weissensee, cerrahi asistanları ve ameliyathane personeli için de hoş geldin ikramiyesi sunacak. Birçok hastane ise işe eleman getirenlere 1500 ile 2000 Euro arasında prim ödeyecek.

Bu teşvikler için Alman vatandaşı olmak şart değil. Yeterli Almanca bilgisine sahip olan kişiler, Türkiye’den “çalışma vizesi” ile Almanya’ya gelebilecekler. Bu süreçte olumlu iş başvurusu ve davetiye alınması gerekmektedir. Ayrıca B1 veya B2 seviyesinde Almanca bilgisinin kanıtlanması da gerekmektedir.

Sadece sağlık sektörüyle sınırlı kalmayacak, eğitim sektöründe işe başlayacak olanlara da ikramiye verilecektir.

Bavyera Eyaleti, başka yerden gelen öğretmenlere 4000 Euro’ya kadar hoş geldin bonusu sunacağını duyurdu. Bazı belediyeler, kreş eğitmenleri, öğretmenler ve onları önerenlere prim vaat ediyor.

Havaalanı yönetimleri de havaalanı ve uçuş personeli getirenlere prim teşviki sunuyor. Ayrıca uzman teknik personel de aynı avantajlardan yararlanabilecek. Almanya’da eğitim almış, sertifikalara sahip ve mesleki deneyimi olan kişiler, iş teklifi aldıklarında Almanya’ya Alman Ulusal Vizesi veya Mavi Kart ile gelebilecekler.

İlgili Haberler

Sağlık çalışanları ‘yeter artık’ dedi

Bursa Tabip Odası ve Sağlık Emek-Meslek Örgütleri, Bursa Şehir...

Anestezi Teknisyeninin Görev Dışı Çalıştırılmasına Son!

Anestezi teknisyeninin görev tanımı içerisinde yer almayan bir alanda...

35 Yaşındaki Genç Hemşire Vefat Etti

3 çocuk annesi, 35 yaşındaki Gülcihan Saraç Kecebaş, yakalandığı...

Şanlıurfa’da hemşireye tehdit ve küfür!

Şanlıurfa'da bir kadın, tartıştığı hemşireye küfür ve tehdit ettiği iddiasıyla gözaltına...

Gazze Şifa Hastanesinde çalışan doktorlar: Artık yeter!

Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde çalışan Sınır Tanımayan Doktorlar'dan (MSF), Cibaliye...