9 Mayıs 2024 - Perşembe

Bakan Koca: “Yanlış ve ısrarlı iddia üzüntü vericidir”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, iki yıl önce gerçekleştirilen bir uluslararası toplantıdaki sözlerinin yanlış bir şekilde çarpıtıldığını belirtti. Bakan Koca, “4 bin Suriyeli sağlık çalışanının istihdam edildiği iddiası üzüntü verici bir yanılgıdır” ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Göçmen Sağlığı Merkezlerindeki sağlık hizmetlerinin giderleri Avrupa Birliği fonlarıyla karşılanmaktadır ve bu merkezlerde Suriyeli sağlık çalışanları görev almaktadır. İki yıl önce gerçekleştirilen bir uluslararası toplantıdaki sözlerimin çarpıtılarak, 4 bin Suriyeli sağlık çalışanının istihdam edildiği şeklindeki yanlış ve ısrarlı iddia üzüntü vericidir” şeklinde açıklamada bulundu.

Bakan Koca, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kendisine yöneltilen “4 bin Suriyeli sağlık çalışanının istihdam edilmesi” konusundaki soruya yanıt veren Koca, son günlerde bu konunun tekrar gündeme getirildiğini ve iki yıl önceki uluslararası toplantıda yaptığı konuşmanın çarpıtılarak sunulduğunu ifade etti.

Koca, konuşmasının, yabancı misyonlara göçmen sağlığıyla ilgili yapılması gerekenleri anlattıkları bir konuşma olduğunu belirtirken, Göçmen Sağlığı Merkezleri’ndeki giderlerin Avrupa Birliği fonları tarafından karşılandığını hatırlattı.

Göçmen Sağlığı Merkezleri’nin, öncelikli olarak yabancılara, özellikle de Suriyelilere hizmet verdiğini vurgulayan Fahrettin Koca, şunları ifade etti: “Orada çalışanları, biz eğitimden geçiriyoruz, Suriyeli vatandaşlar arasından seçim yapıyoruz ve onları geçici süreliğine sözleşmeli olarak istihdam ediyoruz ve bu hizmetin maliyetini Avrupa Birliği fonları karşılıyor. Yani Türkiye Cumhuriyeti’nin kaynaklarından herhangi bir doktora veya hemşireye Suriyeli çalışanlar için herhangi bir ücret ödenmiyor. Üstelik, Suriyeli sağlık çalışanlarıyla göçmenlere sağlık hizmeti sunarak üzerimizdeki yükü hafifletiyor ve Avrupa Birliği fonundan bu giderleri karşılıyoruz. Bu durum, yabancı misyonlara, özellikle Avrupa Birliği temsilciliklerine açıklanmaya çalışılıyor. Sanki bugün 4 bin Suriyeli sağlık çalışanı istihdam edilmiş gibi, iki yıl önce yapılan bir açıklama gündeme getiriliyor ve bu durum manidardır.”

İlgili Haberler

Sağlık çalışanları ‘yeter artık’ dedi

Bursa Tabip Odası ve Sağlık Emek-Meslek Örgütleri, Bursa Şehir...

Anestezi Teknisyeninin Görev Dışı Çalıştırılmasına Son!

Anestezi teknisyeninin görev tanımı içerisinde yer almayan bir alanda...

35 Yaşındaki Genç Hemşire Vefat Etti

3 çocuk annesi, 35 yaşındaki Gülcihan Saraç Kecebaş, yakalandığı...

Şanlıurfa’da hemşireye tehdit ve küfür!

Şanlıurfa'da bir kadın, tartıştığı hemşireye küfür ve tehdit ettiği iddiasıyla gözaltına...

Gazze Şifa Hastanesinde çalışan doktorlar: Artık yeter!

Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde çalışan Sınır Tanımayan Doktorlar'dan (MSF), Cibaliye...