8 Mayıs 2024 - Çarşamba

Doktor ve Hemşirelerden Aşık Veysel Konseri

Medicana Sivas Hastanesi bünyesinde görev yapan doktorlar, hemşireler ve sağlık çalışanlarından oluşan “Medicana Türk Halk Müziği Korosu”, UNESCO Âşık Veysel Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen bir konserle büyük ilgi topladı.

Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konser, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. Halk müziği severlerin büyük ilgi gösterdiği konserde, Aşık Veysel başta olmak üzere birçok ozanın türküleri seslendirildi. Hastane çalışanları, koro ve solo eserlerden oluşan repertuarları ve sergiledikleri performanslarıyla sanat alanında da başarılı olduklarını gösterdiler. Yoğun ilgiyle gerçekleşen konser, izleyicilerden tam not aldı.

Konserde konuk sanatçı olarak yer alan Aşık Şentürk İyidoğan, Aşık Veysel’in sazıyla söylediği türkülerle büyük beğeni topladı. Konserin açılış konuşmasını yapan Medicana Sivas Hastanesi Genel Müdürü Dr. Osman Kara, “Sivas gibi derin bir türkü ve ozan mirasına sahip bir şehirde halk müziğinin yeri eşsizdir. Türk halk müziğinin köklü geleneğine ev sahipliği yapan Sivas, Aşık Veysel gibi birçok halk ozanını yetiştirmiştir. Koromuz, 2018 yılında değerli hocalarımızın, o dönemdeki genel müdürümüzün ve çalışanların yoğun çabasıyla kuruldu. İlk konserimiz maalesef pandemi nedeniyle iptal edildi. Pandemi sonrasında yine bu salonda Medicana Sivas Sağlık İçin Söylüyor konserini büyük bir coşkuyla gerçekleştirdik. Bugünkü konserimizi yine büyük bir heyecanla çalışarak sizlerin ve sanatseverlerin beğenisine sunuyoruz. Bildiğiniz gibi sağlık sektöründe ekip olmak hayati önem taşır. İyi ve uyumlu bir ekip olmanın avantajını çalışmalarımızda da hissettik. Eğlenceli ve motivasyonumuzu artıran keyifli çalışmalar oldu. Bu performansın baş emektarları şefimiz Yunus Emre Şeker’e, kıymetli doktorlarımız Dr. Mahmut Yıldırım ve Dr. İsmail Erdoğu’ya ve diğer tüm koro üyelerine emeklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

İlgili Haberler

Sağlık çalışanları ‘yeter artık’ dedi

Bursa Tabip Odası ve Sağlık Emek-Meslek Örgütleri, Bursa Şehir...

Anestezi Teknisyeninin Görev Dışı Çalıştırılmasına Son!

Anestezi teknisyeninin görev tanımı içerisinde yer almayan bir alanda...

35 Yaşındaki Genç Hemşire Vefat Etti

3 çocuk annesi, 35 yaşındaki Gülcihan Saraç Kecebaş, yakalandığı...

Şanlıurfa’da hemşireye tehdit ve küfür!

Şanlıurfa'da bir kadın, tartıştığı hemşireye küfür ve tehdit ettiği iddiasıyla gözaltına...

Gazze Şifa Hastanesinde çalışan doktorlar: Artık yeter!

Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde çalışan Sınır Tanımayan Doktorlar'dan (MSF), Cibaliye...