20 Mayıs 2024 - Pazartesi

Etlik Şehir Hastanesi’ni su bastı


Etlik Şehir Hastanesi’nin fizik tedavi bölümü, Ankara’da yaşanan şiddetli yağışlar sonucunda su baskınına maruz kaldı. Hem ön kapılar, hem de arka kapılar ile çatı suyla dolup taştı. Maalesef, alınan önlemler kapsamında kurulan su tahliye motorları çalışmadı. Binanın eksi birinci katında bulunan tıbbi malzemeler ve ekipmanlar da sular altında kaldı ve bazıları kullanılamaz hale geldi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şube Başkanı Kubilay Yalçınkaya, bu duruşla ilgili olarak, “Otel konforunda 5 yıldızlı hastanelerde kapıdan ve bacalardan su ve çamur basıyor. Ekipmanın çalışmaması ve çatıdan su sızması, yüklenici firmanın eksik işlemlerinden kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı.

Yalçınkaya ayrıca, hastaların enfeksiyon riski altında olduğunu da belirtti. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ise binanın yanlış bir yere inşa edildiğini dile getirdi.

Bu olay, Etlik Şehir Hastanesi’nin 8 ay önce açıldığı ve hasta garantisi verdiği dönemde meydana geldi. Hastanenin yönetimi ve ilgili kurumlar tarafından alınacak önlemlerle benzer sorunların yaşanmaması için gereken adımların atılması önem taşımaktadır.

İlgili Haberler

Sağlık çalışanları ‘yeter artık’ dedi

Bursa Tabip Odası ve Sağlık Emek-Meslek Örgütleri, Bursa Şehir...

Anestezi Teknisyeninin Görev Dışı Çalıştırılmasına Son!

Anestezi teknisyeninin görev tanımı içerisinde yer almayan bir alanda...

35 Yaşındaki Genç Hemşire Vefat Etti

3 çocuk annesi, 35 yaşındaki Gülcihan Saraç Kecebaş, yakalandığı...

Şanlıurfa’da hemşireye tehdit ve küfür!

Şanlıurfa'da bir kadın, tartıştığı hemşireye küfür ve tehdit ettiği iddiasıyla gözaltına...

Gazze Şifa Hastanesinde çalışan doktorlar: Artık yeter!

Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde çalışan Sınır Tanımayan Doktorlar'dan (MSF), Cibaliye...