20 Mayıs 2024 - Pazartesi

İsmail Saymaz’dan Ali Yalçın’a Sert Eleştiri: ‘Ne Güne Sendikacısınız?’

Gazeteci İsmail Saymaz, Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın’ı ve memur sendikalarını hedef alan sert eleştirilerde bulundu. Saymaz, memurlara verilen zam konusunda sessiz kalan sendika liderlerini eleştirdi ve onları hükümetin bir parçası olmakla suçladı.

Saymaz, Sözcü TV’de katıldığı bir programda, memurlara verilen zam oranlarını eleştirdi ve memurların enflasyon karşısında zorlandığını, alım güçlerinin azaldığını belirtti. Özellikle polis, doktor ve öğretmen gibi meslek gruplarının maaşlarının yetersiz olduğunu ve bu nedenle birçok kişinin yurtdışına gitmeyi düşündüğünü ifade etti.

Memur sendikalarının hükümetin dayattığı zam oranlarına sessiz kaldığını ve itiraz etmediğini söyleyen Saymaz, sendika liderlerinin sendikacılık yapmadığını iddia etti. Özellikle Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın’a yönelik sert eleştirilerde bulunarak, onu Cumhur İttifakı’nın bir parçası olmakla suçladı.

Saymaz’ın sözleriyle: “Ne diye sendikacılık yapıyorsunuz? Ne diye o zaman sendikacılıktan kaynaklı işinize gitmeyip sadece aldığınız dolgun maaşlarla hayatınızı sürdürüyorsunuz? Ne güzel sendikacısınız! Siz ne güne duruyorsunuz? Bunun hesabını öğretmenler soracak sizden.”

Saymaz, memur sendikalarından beklentilerin büyük olduğunu ancak bu beklentilerin karşılanmadığını söyledi. Memurların haklarını savunmak için sendika liderlerinin daha güçlü bir mücadele vermesi gerektiğini vurguladı ve sendikaların hükümetle pazarlık yapmak yerine üretimden gelen güçlerini kullanması gerektiğini ifade etti.

Kaynak

İlgili Haberler

Sağlık çalışanları ‘yeter artık’ dedi

Bursa Tabip Odası ve Sağlık Emek-Meslek Örgütleri, Bursa Şehir...

Anestezi Teknisyeninin Görev Dışı Çalıştırılmasına Son!

Anestezi teknisyeninin görev tanımı içerisinde yer almayan bir alanda...

35 Yaşındaki Genç Hemşire Vefat Etti

3 çocuk annesi, 35 yaşındaki Gülcihan Saraç Kecebaş, yakalandığı...

Şanlıurfa’da hemşireye tehdit ve küfür!

Şanlıurfa'da bir kadın, tartıştığı hemşireye küfür ve tehdit ettiği iddiasıyla gözaltına...

Gazze Şifa Hastanesinde çalışan doktorlar: Artık yeter!

Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde çalışan Sınır Tanımayan Doktorlar'dan (MSF), Cibaliye...