20 Mayıs 2024 - Pazartesi

İstanbul Adaylığı İçin İlk Sıradaki İsim Bakan Koca

Youtube üzerinden gündemi değerlendirdiği yayınlarına devam eden gazeteci Fatih Altaylı, Ak Parti’nin İstanbul için öne çıkan adaylarını açıkladı ve değerlendirdi. Fatih Altaylı İstanbul için Bakan Fahrettin Koca’nın adını yine tekrarlarken, diğer adaylardan bir adım önde olduğunu ifade etti.

Devlet mekanizması ve bürokrasideki bilgisi ve tecrübesiyle 17-25 Aralık operasyonlarının Ak Parti adına en az hasarla atlatılmasını sağlayan Efkan Ala önderliğinde İstanbul adayının belirlenmesi adına bir ekip kurulduğunu söyleyen Altaylı, 3 adayın ön plana çıktığını belirtti. Bu isimler Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği eski Bakanı Murat Kurum, 1995 yılından istifa ettiği 2019 yılına kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesinde çeşitli görevlerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı eski Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca.

Fahrettin Koca’yı diğer tüm isimler ve bu diğer iki adayın önüne geçiren özelliklerini ise küskün CHP seçmeninden ve Kürt seçmenden oy alma potansiyeli, pandemi döneminde yapmış olduğu çalışmalar, basın toplantılarına muhalif medya dahil tüm kesimleri alması olarak sıraladı. Altaylı, Bakan Koca’nın muhalif kesim dahil her kesimle iletişime açık olmasını, siyasi kamplaşma oluşturmamasını 2004-2017 yılları arasında 13 yıl Belediye Başkanlığı görevini yürüten Kadir Topbaş’a benzetti.

Fatih Altaylı Murat Kurum’un ise İstanbul olmasa bile başka bir ile aday gösterilebileceğini, Antalya’da ise Mevlüt Çavuşoğlunun aday olacağını belirtti.

İlgili Haberler

Sağlık çalışanları ‘yeter artık’ dedi

Bursa Tabip Odası ve Sağlık Emek-Meslek Örgütleri, Bursa Şehir...

Anestezi Teknisyeninin Görev Dışı Çalıştırılmasına Son!

Anestezi teknisyeninin görev tanımı içerisinde yer almayan bir alanda...

35 Yaşındaki Genç Hemşire Vefat Etti

3 çocuk annesi, 35 yaşındaki Gülcihan Saraç Kecebaş, yakalandığı...

Şanlıurfa’da hemşireye tehdit ve küfür!

Şanlıurfa'da bir kadın, tartıştığı hemşireye küfür ve tehdit ettiği iddiasıyla gözaltına...

Gazze Şifa Hastanesinde çalışan doktorlar: Artık yeter!

Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde çalışan Sınır Tanımayan Doktorlar'dan (MSF), Cibaliye...