20 Mayıs 2024 - Pazartesi

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi hasta kabulü için gün sayıyor

Karşıyaka Çevre Yolu’nun yanındaki alanda 2017 yılında inşasına başlanan Bayraklı Şehir Hastanesi, Ege Bölgesi’nin en büyük hastanesi olma özelliğini taşıyor. Toplamda 628 bin metrekare kapalı alana sahip olan bu hastane, kadın doğum ve çocuk sağlığı, kalp damar ve kardiyoloji, genel sağlık, onkoloji, fizik tedavi ve yüksek güvenlikli adli psikiyatri gibi 6 ayrı sağlık kompleksinden oluşmaktadır ve 2060 tescilli yatağı bulunmaktadır.

Hastanede, banyo ve tuvalet olan odalardan 973 tanesi tek kişilik olarak düzenlenmiştir. Ayrıca, toplamda 337 poliklinik odası, 5 müdahale odası ve 68 destek odası olmak üzere 456 odada ayaktan hasta hizmetleri sunulacaktır. Hastanede ayrıca nükleer tıp, radyoterapi ve radyoloji görüntüleme gibi hizmetlerin verileceği 374 yoğun bakım yatağı da bulunmaktadır.

Hastanenin başlangıç aşamasında, günlük olarak toplamda 4.000 acil servis hastasına (3.500 yetişkin ve 500 çocuk), 15.000 poliklinik hastasına ve 1.600 yatan hastaya hizmet verilmesi hedeflenmektedir. Bayraklı Şehir Hastanesi’nde toplamda 5.000’in üzerinde sağlık personeli görev yapacak şekilde planlanmaktadır, bunlar arasında 1.300 doktor, 2.800 hemşire, 300 ebe ve 1.000’den fazla diğer sağlık çalışanı bulunmaktadır. Günlük hastane ziyaretçi sayısının 75.000 olduğu öngörülmektedir.

Hastanede tıbbi hizmetlere ek olarak, bir adet 480 kişilik konferans salonu, bir adet 100 kişilik salon ve 105 adet 15-20 kişilik toplantı odası da bulunacaktır.

İnşaat çalışmalarının tamamlandığı ve tıbbi cihazların kurulumunun tamamlandığı hastanede, önümüzdeki günlerde kabul süreçlerinin tamamlanmasının ardından hastaların ağırlanmasına başlanacaktır.

İlgili Haberler

Sağlık çalışanları ‘yeter artık’ dedi

Bursa Tabip Odası ve Sağlık Emek-Meslek Örgütleri, Bursa Şehir...

Anestezi Teknisyeninin Görev Dışı Çalıştırılmasına Son!

Anestezi teknisyeninin görev tanımı içerisinde yer almayan bir alanda...

35 Yaşındaki Genç Hemşire Vefat Etti

3 çocuk annesi, 35 yaşındaki Gülcihan Saraç Kecebaş, yakalandığı...

Şanlıurfa’da hemşireye tehdit ve küfür!

Şanlıurfa'da bir kadın, tartıştığı hemşireye küfür ve tehdit ettiği iddiasıyla gözaltına...

Gazze Şifa Hastanesinde çalışan doktorlar: Artık yeter!

Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde çalışan Sınır Tanımayan Doktorlar'dan (MSF), Cibaliye...