20 Mayıs 2024 - Pazartesi

Memur Maaş Zammında takvim nasıl işleyecek?

Hükümet, memur ve emeklisinin daha adil ve yaşanabilir bir maaşa sahip olması taleplerini karşılamak için çalışmalarını hızlandırdı.

AK Parti’ye mensup milletvekillerinin üzerinde yoğunlaştığı 5-6 maddelik düzenleme çalışması, aynı zamanda yeni dönemde çıkacak ilk yasa olarak planlanıyor.

14-28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen seçimlerin ardından toplanan 28. Dönem Meclisi’nde öncelikli olarak milletvekilleri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yemin etti. TBMM Başkanlığı görevine ise Numan Kurtulmuş seçildi ve gözler şimdi komisyonların oluşum sürecine çevrildi.

Kurban Bayramı’na kadar olan süre içinde önce ihtisas komisyonlarında partilerin kaç üye ile temsil edilecekleri belirlenecek. Partilerin milletvekili sayısına göre yapılacak bu dağılımdan sonra partiler üye isimlerini bildirilecek. Daha sonra da komisyon başkanları seçilip Meclis yasama çalışmalarına başlayacak.

Kademeli artış getiren bir sisteme geçilecek

AK Parti grubu TBMM tatile girmeden çıkartılacak yasalar ile ilgili de çalışmaya başladı. İlk teklif memur ve emekli maaşları ile ilgili. 5-6 maddelik düzenlemenin içerisinde en düşük emekli maaşının arttırılmasından olumsuz etkilenen emekli maaşlarının düzeltilmesi konusu da yer alacak. Meclisin üzerinde çalıştığı yasa teklifine göre emekli maaşlarında kademeli artış getiren bir sisteme geçilecek. Böylece yüksek prim ödeyenlerin daha yüksek maaş almaları sağlanacak.

İkramiyeler ne zaman hesaba yatacak?

Bayram tatili 24 Haziran’dan itibaren 9 güne çıkarken emekli aylığı ve ikramiye ödemeleri 17 Haziran’dan itibaren hesaplara yatmaya başlayacak.

İlgili Haberler

Sağlık çalışanları ‘yeter artık’ dedi

Bursa Tabip Odası ve Sağlık Emek-Meslek Örgütleri, Bursa Şehir...

Anestezi Teknisyeninin Görev Dışı Çalıştırılmasına Son!

Anestezi teknisyeninin görev tanımı içerisinde yer almayan bir alanda...

35 Yaşındaki Genç Hemşire Vefat Etti

3 çocuk annesi, 35 yaşındaki Gülcihan Saraç Kecebaş, yakalandığı...

Şanlıurfa’da hemşireye tehdit ve küfür!

Şanlıurfa'da bir kadın, tartıştığı hemşireye küfür ve tehdit ettiği iddiasıyla gözaltına...

Gazze Şifa Hastanesinde çalışan doktorlar: Artık yeter!

Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde çalışan Sınır Tanımayan Doktorlar'dan (MSF), Cibaliye...