9 Mayıs 2024 - Perşembe

Memur maaşları Ocak ayına kadar %50’ye yakın eriyecek!

Ocak ayında memur ve memur emeklisi maaşlarına yapılacak artışın yüzde 50’ye yaklaşacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacaktır.” dedi.

En düşük memur maaşının evli ve çocuklu memura göre hesaplandığına ve aslında en düşük memur maaşının 22 bin 17 liradan 1650 tl eksik olduğuna değinmeyen Bakan Işıkhan, emekli maaşıyla ilgili de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği talimat doğrultusunda çalışmaların sürdüğünü kaydederek, “Çalışma tamamlandığında Cumhurbaşkanımıza sunulacaktır. İktidarımız boyunca emeklilerimizi, işçilerimizi, memurlarımızı enflasyona ezdirmedik. Bundan sonra da aynı anlayışla devam edeceğiz.” dedi.

Ancak yapılacak olan bu artışın enflasyon farkından kaynaklanacağını belirtmekte fayda var. Memur ve emeklinin maaşı 6 ay boyunca %50’lik bir seviyede eriyecek. Enflasyon oranında zam alan memur ve emekli ancak 2024 Ocak ayında, 2023 Temmuz ayındaki maaşının alım gücüne tekrardan erişebilecek. Tabi ki bu 6 aylık sürede de ülkedeki gerçek enflasyonun %50’lerde kalacağını ve TÜİK hesaplamalarının gerçekle uygun olacağını düşünürsek.

İlgili Haberler

Sağlık çalışanları ‘yeter artık’ dedi

Bursa Tabip Odası ve Sağlık Emek-Meslek Örgütleri, Bursa Şehir...

Anestezi Teknisyeninin Görev Dışı Çalıştırılmasına Son!

Anestezi teknisyeninin görev tanımı içerisinde yer almayan bir alanda...

35 Yaşındaki Genç Hemşire Vefat Etti

3 çocuk annesi, 35 yaşındaki Gülcihan Saraç Kecebaş, yakalandığı...

Şanlıurfa’da hemşireye tehdit ve küfür!

Şanlıurfa'da bir kadın, tartıştığı hemşireye küfür ve tehdit ettiği iddiasıyla gözaltına...

Gazze Şifa Hastanesinde çalışan doktorlar: Artık yeter!

Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde çalışan Sınır Tanımayan Doktorlar'dan (MSF), Cibaliye...