9 Mayıs 2024 - Perşembe

“Sağlık çalışanına bayram ikramiyesi verilmelidir”

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker, “730 Bin sağlık çalışanına bayram ikramiyesi verilmelidir” dedi.

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker, “Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında, Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda ve Yüksek Öğretim Kurumuna bağlı faaliyet gösteren hastanelerde görev yapan yaklaşık 730 Bin sağlık çalışanına bayram ikramiyesi verilmelidir” dedi. Çeker, Kocaeli Şehir Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret etti ve çalışanların sorunlarını yerinde tespit etti. Ziyaret sonrası Çeker bir açıklama yaptı.

Maaşlar Yüksek Enflasyon Karşısında Eridi!

Çeker, yaptığı açıklamada, “Sağlık çalışanları zor koşullar altında fedakarca görev yapmaktadır. Ancak, yaptıkları işin karşılığını maddi olarak alamamaktadırlar. Sağlık çalışanlarının maaşları, kamu işvereninin etkisiz bir şekilde hareket eden sarı sendika tarafından enflasyonun altında zam tekliflerine imza atılması sonucunda yüksek enflasyon karşısında erimiştir” dedi.

Bayramda Rahat Nefes Almaları Sağlanmalı!

Çeker, şunları ekledi: “Ziyaretlerimizde sağlık çalışanlarının geçim sıkıntısı çektiğini, kamuda en düşük maaşı aldıklarını, çocuklarının okul masraflarını bile karşılamakta güçlük çektiklerini ifade etmişlerdir. Sağlık çalışanlarının taleplerini yerine getirmek için kamu işverenine çağrı yapıyoruz. Yaklaşan Kurban Bayramı’nda sağlık çalışanlarının ekonomik olarak biraz olsun rahat nefes almasını sağlayın.”

İki Kez Bayram İkramiyesi Verilmelidir

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Başkanı Çeker, “Ülkemizde yaklaşık 13 milyon emekli olduğunu belirten Türkiye Emekliler Derneği açıklamasına göre, Sağlık Sosyal Hizmetleri İş Koluna giren iş yerlerinde görev yapan 730 bin sağlık çalışanı bulunmaktadır. Kamu işvereni, her yıl dini bayramlarda olmak üzere iki kez bayram ikramiyesi ödeyen bir durumdadır. Bu nedenle, Sağlık Sosyal Hizmetleri İş Kolunda çalışan 730 Bin sağlık çalışanına her yıl iki kez bayram ikramiyesi ödenmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

Sağlık çalışanları ‘yeter artık’ dedi

Bursa Tabip Odası ve Sağlık Emek-Meslek Örgütleri, Bursa Şehir...

Anestezi Teknisyeninin Görev Dışı Çalıştırılmasına Son!

Anestezi teknisyeninin görev tanımı içerisinde yer almayan bir alanda...

35 Yaşındaki Genç Hemşire Vefat Etti

3 çocuk annesi, 35 yaşındaki Gülcihan Saraç Kecebaş, yakalandığı...

Şanlıurfa’da hemşireye tehdit ve küfür!

Şanlıurfa'da bir kadın, tartıştığı hemşireye küfür ve tehdit ettiği iddiasıyla gözaltına...

Gazze Şifa Hastanesinde çalışan doktorlar: Artık yeter!

Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde çalışan Sınır Tanımayan Doktorlar'dan (MSF), Cibaliye...