19 Mayıs 2024 - Pazar

Sağlık Çalışanına Demirli Saldırıda Karar Çıktı

Adana’da Sağlık Çalışanına Saldırı Davasında 4 Sanığa Hapis Cezası Verildi

Adana’da bir hasta yakını olan Z.A. isimli şahsın, tartıştığı sağlık çalışanı Emre Gülaşı’na demir bariyerle saldırmasıyla ilgili dava sonuçlandı. Adana 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuksuz sanıklar G.A, Z.A, Ö.Y.A. ve Y.T. hazır bulunmadı, ancak taraf avukatları duruşmada yer aldı.

Cumhuriyet savcısı, 30 Ekim 2021 tarihinde Adana’nın Yüreğir ilçesinde bulunan özel bir hastanede anestezi teknikeri olarak çalışan Emre Gülaşı’nın şikayeti üzerine açılan davada, müşteki Emre Gülaşı’nın hastane sekreterinin acil serviste gerginlik yaşayan hasta yakınlarını çağırdığını ifade etti.

Savcı, Emre Gülaşı’nın çocuğun ayak bileğinde kırık olduğunu gördüğünü, bunun üzerine ortopedi doktorunu arayarak durumu anlattığını ve doktorun ameliyat yapılması gerektiğini söylediğini belirtti. Ancak, çocuğun babası Z.A’nın, ameliyat ücretinin 5 bin lira olduğunu öğrenince anestezi teknikerine küfrettiğini aktardı.

Savcı, Z.A’nın diğer sanıkları da yanına çağırdığını ve burada Emre Gülaşı’na hakaret ve tehditlerde bulunduklarını, Y.T’nin de müştekiye yumruk attığını, Ö.Y.A’nın ise bekleme şeridinde bulunan demir bariyeri anestezi teknikerinin kafasına vurduğunu söyledi.

Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu’na göre Emre Gülaşı’nın kamu görevlisi olarak kabul edilmesi gerektiğine dikkat çeken savcı, sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

Sanık avukatları ise mütalaadaki suçlamaları kabul etmediklerini belirterek beraat talebinde bulundular.

Mahkeme, sanıklar G.A. ve Z.A’yı “kamu görevlisine alenen hakaret” ve “birden fazla kişiyle tehdit” suçlarından 5 yıl 3’er ay, sanık Y.T’yi “kamu görevlisine alenen hakaret”, “birden fazla kişiyle tehdit” ve “basit yaralama” suçlarından 4 yıl 7 ay, sanık Ö.Y.A’yı ise “kamu görevlisine alenen hakaret”, “birden fazla kişiyle tehdit” ve “silahla basit yaralama” suçlarından 6 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca sanıkların mevcut halinin devamına hükmetti.

Emre Gülaşı’nın avukatı Furkan Salmanlar, duruşma sonrasında yaptığı açıklamada, yaklaşık 1,5 yıl süren yargılama sonucunda sanıkların çeşitli cezalara çarptırıldığını belirterek sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin arttığına dikkat çekti. Salmanlar, caydırıcı cezaların artması talebini dile getirdi.

Adana’da bulunan özel bir hastanede 30 Ekim 2021 tarihinde yaşanan olayda, hasta yakını olan Ö.Y.A, Z.A, G.A. ve Y.T. isimli sanıkların nöbetçi idari amiri Emre Gülaşı’na demir yönlendirme bariyeriyle saldırarak başından yaralamasıyla ilgili dava açılmıştı.

İlgili Haberler

Sağlık çalışanları ‘yeter artık’ dedi

Bursa Tabip Odası ve Sağlık Emek-Meslek Örgütleri, Bursa Şehir...

Anestezi Teknisyeninin Görev Dışı Çalıştırılmasına Son!

Anestezi teknisyeninin görev tanımı içerisinde yer almayan bir alanda...

35 Yaşındaki Genç Hemşire Vefat Etti

3 çocuk annesi, 35 yaşındaki Gülcihan Saraç Kecebaş, yakalandığı...

Şanlıurfa’da hemşireye tehdit ve küfür!

Şanlıurfa'da bir kadın, tartıştığı hemşireye küfür ve tehdit ettiği iddiasıyla gözaltına...

Gazze Şifa Hastanesinde çalışan doktorlar: Artık yeter!

Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde çalışan Sınır Tanımayan Doktorlar'dan (MSF), Cibaliye...