20 Mayıs 2024 - Pazartesi

SAĞLIK ÇALIŞANLARI İŞ BIRAKMA EYLEMİNİ SÜRDÜRÜYOR

Ankara Etlik Şehir Hastanesi önünde ve Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan sağlık çalışanları, nitelikli sağlık hizmetleri ve hakları için iş bırakma eylemini sürdürüyor.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Mücadele Platformu (SABİM), 19 sendika ve 2 Aile Hekimliği Federasyonu’nun birleşimiyle oluşmuş 21 STK’nın temsilcileri tarafından kuruldu. Platform üyeleri, sağlık çalışanlarının haklarını alıncaya kadar mücadeleyi kararlılıkla devam ettireceklerini vurguladı.

2 Ağustos’ta yapılan açıklamada Birlik ve Dayanışma Sendikası Ankara Temsilcisi Dr. Burhan Güçlü, sağlık çalışanlarının can güvenliğinin tehlikede olduğunu ifade etti. Aile hekimliği uygulamasının liyakatsiz yönetim nedeniyle geriye gittiğini belirten Dr. Güçlü, Aile Hekimliği Kanunu’nun düzenlenmesi yerine ceza verilerek anayasal hakların görmezden gelindiğini ve liyakatsizliğin arttığını dile getirdi.

Öte yandan, Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü önünde de açıklama yapan Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Sekreteri Ebe Ayten Erdoğmuş, Aile Sağlığı çalışanları olarak sistemle ilgili ciddi kaygılarının olduğunu belirtti. Yeni uygulama yönetmeliğinin Aile Sağlığı Ebe-Hemşiresi ibaresini getireceğini ve görev tanımlamasının daha profesyonel bir vizyon getireceğini düşündüklerini ifade eden Erdoğmuş, Aile Sağlığı Ebe-Hemşirelerinin ağır geçim sıkıntısı içinde olduğunu söyledi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Mücadele Platformu üyeleri, toplum sağlığının korunması ve daha iyi hizmet sunulması için mücadelelerine devam edeceklerini belirtirken, yetkililerin dikkate almaları için seslerini yükseltmeye devam ediyorlar.

İlgili Haberler

Sağlık çalışanları ‘yeter artık’ dedi

Bursa Tabip Odası ve Sağlık Emek-Meslek Örgütleri, Bursa Şehir...

Anestezi Teknisyeninin Görev Dışı Çalıştırılmasına Son!

Anestezi teknisyeninin görev tanımı içerisinde yer almayan bir alanda...

35 Yaşındaki Genç Hemşire Vefat Etti

3 çocuk annesi, 35 yaşındaki Gülcihan Saraç Kecebaş, yakalandığı...

Şanlıurfa’da hemşireye tehdit ve küfür!

Şanlıurfa'da bir kadın, tartıştığı hemşireye küfür ve tehdit ettiği iddiasıyla gözaltına...

Gazze Şifa Hastanesinde çalışan doktorlar: Artık yeter!

Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde çalışan Sınır Tanımayan Doktorlar'dan (MSF), Cibaliye...