9 Mayıs 2024 - Perşembe

“Seçim bitti sıra icraatta”

Demokratik Sağlık-Sen Genel Başkanı Togan Demircan, seçimlerin sona ermesiyle birlikte kamu görevlilerinin beklentilerinin yüksek olduğunu belirtti.

Togan Demircan, en düşük memur maaşının net 22 bin TL’ye çıkarılmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Demircan, seçim öncesi söz verilen bu rakamın revize edilmesi gerektiğini ifade etti. Kamu görevlilerinin durumunun içler acısı olduğunu vurgulayan Demircan, yüksek kira fiyatları, geçim zorluğu ve diğer zorunlu giderlerle birlikte kamu çalışanlarının zor bir durumda olduğunu söyledi.

Konut kirasının 10 bin lira olduğu bir ülkede 22 bin liranın anlamsız olduğunu belirten Demircan, sendikaların siyasetin merkezinde olmaması gerektiğini ve gerçek sorunları çözüm önerileriyle sunmaları gerektiğini ifade etti. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda yetkili sendikaların üyelerinin sitem ettiğini gördüğünü belirten Demircan, kamu çalışanlarının yaşadığı zorlukların sendikalar tarafından anlaşılması gerektiğini söyledi.

Demircan ayrıca yetkili sendikanın taleplerinin temsil kabiliyetini yitirdiğini ve kamu çalışanlarının sorunlarını çözecek bir anlayışa sahip olmadığını belirtti. Yasa revizyonlarına ilişkin olarak yetkili sendikanın talebinin dayanışma aidatı olduğunu ve bu talebin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Son olarak, kamu görevlilerinin beklentilerinin yüksek olduğunu ve yetkili sendikanın bu beklentileri karşılayacak bir temsil yeteneğine sahip olmadığını vurgulayan Demircan, toplu sözleşme masasında oturma düzeniyle uğraşan bir sendikanın kamu çalışanlarını temsil etmesinin beklenemeyeceğini söyledi.

İlgili Haberler

Sağlık çalışanları ‘yeter artık’ dedi

Bursa Tabip Odası ve Sağlık Emek-Meslek Örgütleri, Bursa Şehir...

Anestezi Teknisyeninin Görev Dışı Çalıştırılmasına Son!

Anestezi teknisyeninin görev tanımı içerisinde yer almayan bir alanda...

35 Yaşındaki Genç Hemşire Vefat Etti

3 çocuk annesi, 35 yaşındaki Gülcihan Saraç Kecebaş, yakalandığı...

Şanlıurfa’da hemşireye tehdit ve küfür!

Şanlıurfa'da bir kadın, tartıştığı hemşireye küfür ve tehdit ettiği iddiasıyla gözaltına...

Gazze Şifa Hastanesinde çalışan doktorlar: Artık yeter!

Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde çalışan Sınır Tanımayan Doktorlar'dan (MSF), Cibaliye...