9 Mayıs 2024 - Perşembe

Hükümetin İkinci Zam Teklifi Açıklandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin ikinci zam teklifini açıkladı. Buna göre, 2024 yılı için ilk altı ayda yüzde 15, ikinci altı ayda yüzde 10 zam teklif edildi. 2025 yılı için ise ilk altı ayda yüzde 6, ikinci altı ayda yüzde 5 zam önerildi. Bu yeni teklifle 2024 için önerilen zam oranları birer puan artırılırken, 2025 teklifi değişmedi.

Toplu sözleşme görüşmeleri sürecinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yetkili konfederasyon olan Memur-Sen ile üçüncü kez bir araya geldi. Bakan Işıkhan, yeni zam teklifini bu toplantıda açıkladı.

Bakan Işıkhan, konuşmasında ayrıca enflasyon tahminlerine göre 2024 Ocak ayında yüzde 43’lük bir artışın öngörüldüğünü belirtti. 2024 yılında ayrıca ikinci 6 aylık zamla birlikte kümülatif artış oranının yüzde 57’ye ulaşacağını ifade etti.

Toplu sözleşme görüşmeleri süreci devam ederken, konfederasyon ve hükümet arasındaki görüşmelerin sonuçlanmaması durumunda, 22 Ağustos’ta yeni bir teklif masaya gelecek. Tarafların bu tarihte de anlaşamaması durumunda ise Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na başvurulacak. Kurul, en geç ay sonuna kadar sözleşmeyle ilgili kararını açıklayacak.

İlgili Haberler

Sağlık çalışanları ‘yeter artık’ dedi

Bursa Tabip Odası ve Sağlık Emek-Meslek Örgütleri, Bursa Şehir...

Anestezi Teknisyeninin Görev Dışı Çalıştırılmasına Son!

Anestezi teknisyeninin görev tanımı içerisinde yer almayan bir alanda...

35 Yaşındaki Genç Hemşire Vefat Etti

3 çocuk annesi, 35 yaşındaki Gülcihan Saraç Kecebaş, yakalandığı...

Şanlıurfa’da hemşireye tehdit ve küfür!

Şanlıurfa'da bir kadın, tartıştığı hemşireye küfür ve tehdit ettiği iddiasıyla gözaltına...

Gazze Şifa Hastanesinde çalışan doktorlar: Artık yeter!

Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde çalışan Sınır Tanımayan Doktorlar'dan (MSF), Cibaliye...