20 Mayıs 2024 - Pazartesi

Erken Teşhis Hayat Kurtardı

Antalya’nın Kumluca ilçesinde görev yapan Aile Hekimi Dr. İlyas Korkmaz, bir hastasının şikayetlerinden şüphelenerek gaita tahlili yaptırmasını önerdi. Yapılan tetkikler sonucunda hastanın erken evre kolon kanseri teşhisi konuldu ve hemen tedaviye başlandı.

Kumluca 2 No’lu Sağlık Ocağında görevli olan Aile Hekimi Dr. İlyas Korkmaz, hastası Turgut Tosun’un belirtilerinden şüphelenerek gaita tahlili yapılmasını önerdi. Yapılan tarama sonucunda gaitada gizli kan tespit edildi, bunun üzerine Dr. Korkmaz hastayı üst merkeze yönlendirdi. Yapılan ileri tetkikler sonucu erken evre kolon kanseri teşhisi konuldu ve hemen tedaviye başlandı.

Bu erken teşhis sayesinde kanseri yenen Turgut Tosun, Kumluca İlçe Sağlık Merkezine bir teşekkür mektubu yazdı. Tosun, erken teşhisin önemini vurgulayarak aile hekimine, sağlık çalışanlarına ve tüm sağlık personeline teşekkür etti.

Aile Hekimi Dr. İlyas Korkmaz, hastasının memnuniyetini duyduğunu ve bu geri bildirimin çalışma motivasyonunu artırdığını belirtti. Kumluca İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de Dr. Korkmaz’ı ziyaret ederek teşekkür belgesi verdi.

Kumluca İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Çiftci, bu olayın Sağlık Bakanlığının koruyucu sağlık hizmetlerinin ve kanser taramalarının önemini bir kez daha gösterdiğini ifade etti. Çiftci, tüm sağlık personelinin özverili çalışmalarının yanı sıra halkın da taramalara katılımının büyük önem taşıdığını belirtti.

Kumluca İlçe Sağlık Müdürlüğü, kanser taramalarının önemine vurgu yaparak, kolorektal kanser taramaları, serviks kanseri tarama programı ve meme kanseri tarama programı gibi çalışmaların düzenli olarak yapıldığını açıkladı.

İlgili Haberler

Sağlık çalışanları ‘yeter artık’ dedi

Bursa Tabip Odası ve Sağlık Emek-Meslek Örgütleri, Bursa Şehir...

Anestezi Teknisyeninin Görev Dışı Çalıştırılmasına Son!

Anestezi teknisyeninin görev tanımı içerisinde yer almayan bir alanda...

35 Yaşındaki Genç Hemşire Vefat Etti

3 çocuk annesi, 35 yaşındaki Gülcihan Saraç Kecebaş, yakalandığı...

Şanlıurfa’da hemşireye tehdit ve küfür!

Şanlıurfa'da bir kadın, tartıştığı hemşireye küfür ve tehdit ettiği iddiasıyla gözaltına...

Gazze Şifa Hastanesinde çalışan doktorlar: Artık yeter!

Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde çalışan Sınır Tanımayan Doktorlar'dan (MSF), Cibaliye...