20 Mayıs 2024 - Pazartesi

Sağlık-Sen Genel Başkanı Doğan: Bu İşin Masada Çözüleceğine İnanıyoruz, Teklif Yükseltilmeli

Kamu işveren heyetinin ilk teklifini revize ederek vermiş olduğu yeni teklifin ardından Memur-Sen Genel Sekreteri ve Sağlık Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan gündeme dair değerlendirmelerini Bloomberg HT kanalına yaptı. Aynı zamanda sosyal medya hesabından da değerlendirmede bulunan Doğan, devlete olan inançlarının devam ettiğini ve çözümün masada bulunması gerektiğini yineledi.

Doğanın açıklamaları şu şekilde;

Kamu işveren heyetinin ikinci teklifi her ne kadar revize olarak gösterilse de gelinen noktada kamu çalışanları için tatmin edici rakam olmadığı aşikardır.

Enflasyon gerçekliliğinin görülmediği kanaatindeyiz.

Kamu işveren tarafı kamunun diğer kurumlarının enflasyon açıklamalarını ya göz ardı etmekte ya da inandırıcı bulmamaktadır.

Her iki durumda dahi gelinen aşama kamu çalışanları adına üzücüdür.

Mevcut durumda sadece kamu çalışanları adına değil kamudan hizmet alanlar adına da buradan bir çağrıyı yinelemek istiyorum.

Bu rakamların kabul edilebilir bir yanı bulunmamaktadır.

Bizim sağlık ve sosyal hizmet çalışanları adına kamu işverenine ilettiğimiz tekliflerimiz, masa başında hazırlanmış talepler değildir. Sahada yüz yüze ve online anketler yapıldı, saha araştırmaları yapıldı ve tüm sağlık çalışanları adına hiç kimseyi ayırt edilmediği teklif dosyası hazırlandı. Bunlar talep değil zorunluluktur. Türkiye’de çalışma barışının sağlanması ve sağlık hizmetlerinin en istenilen biçimde sunulması için çalışanların mutluluğu esastır.

Çalışanlar mutsuzdur, iş yerlerinde huzursuzdur. Tüm bunlar aşikarken gelinen aşamada kamu işvereninin yaklaşımı süreci tıkamaktadır. Her şeye rağmen bütün açıklamaları ve gelinen süreci birlikte değerlendirdiğimizde masadan kalkan taraf biz olmayacağız. Biz devletimize güveniyoruz.

İlgili Haberler

Sağlık çalışanları ‘yeter artık’ dedi

Bursa Tabip Odası ve Sağlık Emek-Meslek Örgütleri, Bursa Şehir...

Anestezi Teknisyeninin Görev Dışı Çalıştırılmasına Son!

Anestezi teknisyeninin görev tanımı içerisinde yer almayan bir alanda...

35 Yaşındaki Genç Hemşire Vefat Etti

3 çocuk annesi, 35 yaşındaki Gülcihan Saraç Kecebaş, yakalandığı...

Şanlıurfa’da hemşireye tehdit ve küfür!

Şanlıurfa'da bir kadın, tartıştığı hemşireye küfür ve tehdit ettiği iddiasıyla gözaltına...

Gazze Şifa Hastanesinde çalışan doktorlar: Artık yeter!

Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde çalışan Sınır Tanımayan Doktorlar'dan (MSF), Cibaliye...