8 Mayıs 2024 - Çarşamba

İmamoğlu genç doktorlara seslendi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin 190’ncı dönem mezuniyet törenine katılarak sağlık personeline destek mesajları verdi. Tören sırasında yapılan konuşmalarda, sağlık çalışanlarının hakları, şiddetle mücadele ve mesleki başarı ön plana çıktı.

Törende, Türkçe Tıp Programı birincisi Dr. Çağdaş Bulut ve İngilizce Tıp Programı birincisi Dr. Zelal Beşaltın başarılarıyla alkış topladı. Ancak, konuşmalar daha çok sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları ve mesleki zorluklar üzerine odaklandı.

Dr. Bulut, konuşmasında mezun olan öğrencilerin yıllarca kurdukları hayallerin saygı ve değer görmesini beklediklerini dile getirdi. Şiddet olaylarının son bulması için umutlarını dile getiren Bulut, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin derin bir üzüntü kaynağı olduğunu vurguladı. Aynı zamanda, mesleğin daha iyi icra edilmesi ve sağlık çalışanlarının kendilerini nasıl koruyabilecekleri konusunda da düşünmek gerektiğini belirtti.

İngilizce bölüm birincisi Dr. Beşaltın da konuşmasında, mezuniyetin yeni bir başlangıç olduğunu ve ülkede hastaların iyiliği için çalışacaklarını ifade etti. Dil, din, ırk veya mevki ayrımı yapmadan hastaları tedavi etmeyi taahhüt etti.

İmamoğlu’nun konuşması ise dikkat çekiciydi. Başkan, sağlık çalışanlarının şiddete maruz kalmaması ve meslekleri uğrunda can kaybetmemesi temennisinde bulundu. Hekimlik mesleğinin saygın bir meslek olduğunu vurgulayan İmamoğlu, yaşanan şiddet olayları karşısında derin bir üzüntü duyduklarını ifade etti. Ayrıca, yöneticilere çağrıda bulunarak daha caydırıcı cezalar ve yasal düzenlemeler ile hekim hakları konusunda adımlar atılmasını beklediklerini belirtti.

İlgili Haberler

Sağlık çalışanları ‘yeter artık’ dedi

Bursa Tabip Odası ve Sağlık Emek-Meslek Örgütleri, Bursa Şehir...

Anestezi Teknisyeninin Görev Dışı Çalıştırılmasına Son!

Anestezi teknisyeninin görev tanımı içerisinde yer almayan bir alanda...

35 Yaşındaki Genç Hemşire Vefat Etti

3 çocuk annesi, 35 yaşındaki Gülcihan Saraç Kecebaş, yakalandığı...

Şanlıurfa’da hemşireye tehdit ve küfür!

Şanlıurfa'da bir kadın, tartıştığı hemşireye küfür ve tehdit ettiği iddiasıyla gözaltına...

Gazze Şifa Hastanesinde çalışan doktorlar: Artık yeter!

Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde çalışan Sınır Tanımayan Doktorlar'dan (MSF), Cibaliye...