20 Mayıs 2024 - Pazartesi

Sağlık turizminin kalbi bu fuarda atacak

İstanbul, Ağustos ayında Türkiye’deki sağlık sektörünün sağlık turizmindeki payını artırmak amacıyla düzenlenecek önemli bir fuara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle, Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği (TÜRAP) tarafından organize edilen “1. Turabexpo Sağlık Turizmi Fuarı”, İstanbul’da büyük bir heyecanla bekleniyor. 16-17 Ağustos 2023 tarihleri arasında İstanbul Pullman Otel ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan fuara, Arap ülkeleri ve Türki Cumhuriyetleri büyük bir ilgi gösteriyor. TÜRAP Yönetim Kurulu Başkanı Sabuhi Attar, fuarın amacını Arapların ve Türki Cumhuriyetlerindeki insanların sağlık hizmetleri almak için Türkiye’yi tercih etmelerini sağlamak olarak açıkladı.

Fuarda, Türkiye’deki birçok hastane ve medikal firma temsilcilerinin yanı sıra, 22 Arap ülkesi ve 5 Türki Cumhuriyeti’nden sağlık sektörünün öncüleri yer alacak. Türkiye’nin sağlık turizmi alanında öne çıkan bir konumda olduğuna vurgu yapan Attar, Türkiye’nin sağlık sektöründe ithalata dayalı olmadığını ve başarılı hastanelere sahip olduğunu belirtti.

Attar, Türkiye’deki sağlık sektörünün zengin Arap turistler tarafından yeterince tanınmadığına dikkat çekti. Zengin Arap turistlerin çoğunlukla İngiltere, Almanya ve ABD gibi ülkelere para harcamak için gittiğini, ancak sağlık turizminde Türkiye’nin tercih edilmesi için çaba göstereceklerini ifade etti. Mide ameliyatı, saç ekimi, estetik gibi alanlarda büyük bir ilginin olduğunu da belirten Attar, Türk sağlık sektörünün Arap ülkelerinde daha iyi tanıtılması gerektiğini vurguladı.

Arap turistlerin Türkiye’de harcamalarını iki katına çıkarma hedefleri olduğunu aktaran Attar, geçen yıl Türkiye’ye gelen Arap turistlerin toplamda yaklaşık 1 milyar dolar harcadığını ve bu rakamı artırmak için çalıştıklarını söyledi. 2023 yılında sağlık turizminin 2 milyon turiste hizmet etmesini hedeflediklerini de belirtti.

Sağlık turizmi, Türkiye için önemli bir ekonomik potansiyele sahip. Özellikle Aydın şehri, 2022 yılında 3.2 milyon turisti ağırlayarak rekor kırdı. Arap turistlerin bu bölgeye ilgisinin artması halinde ekonomiye katkının daha da yükseleceği öngörülüyor.

İstanbul’un düzenleyeceği “1. Turabexpo Sağlık Turizmi Fuarı” ile Türkiye’nin sağlık sektöründeki potansiyeli daha geniş kitlelere tanıtılarak, sağlık turizmindeki payının artırılması hedefleniyor.

İlgili Haberler

Sağlık çalışanları ‘yeter artık’ dedi

Bursa Tabip Odası ve Sağlık Emek-Meslek Örgütleri, Bursa Şehir...

Anestezi Teknisyeninin Görev Dışı Çalıştırılmasına Son!

Anestezi teknisyeninin görev tanımı içerisinde yer almayan bir alanda...

35 Yaşındaki Genç Hemşire Vefat Etti

3 çocuk annesi, 35 yaşındaki Gülcihan Saraç Kecebaş, yakalandığı...

Şanlıurfa’da hemşireye tehdit ve küfür!

Şanlıurfa'da bir kadın, tartıştığı hemşireye küfür ve tehdit ettiği iddiasıyla gözaltına...

Gazze Şifa Hastanesinde çalışan doktorlar: Artık yeter!

Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde çalışan Sınır Tanımayan Doktorlar'dan (MSF), Cibaliye...